×

nieuws

Orchard Boginov en Orchard Red Prince behalen

predikaat ELITE!!

Maar liefst 2 hengsten van Stal Nieuwmoed kregen onlangs het predikaat Elite toegewezen. De Familie Jurrius kocht beide hengsten als veulen en kregen ze op 3-jarige leeftijd goedgekeurd bij het Welsh Stamboek, sectie NWR.

Orchard Boginov heeft op reeds 19-jarige leeftijd uitzonderlijk veel bereikt, zo werd hij maar liefst 5 maal Nederlands Welsh Kampioen. Zijn nakomelingen zijn zeer succesvol; hij heeft meerdere goedgekeurde zonen in binnen- en buitenland en vele nakomelingen lopen op hoog (inter) nationaal niveau. Boginov zelf heeft Internationaal dressuur gelopen en heeft met meerdere amazones hoge scores behaald. Dit jaar behaalde hij met Emma Sloof nog de reservetitel Z2 dressuur van Overijssel. Boginov is een van de belangrijkste stempelhengsten die het Welsh stamboek rijk is. Hij staat ook dit jaar weer ter dekking, hij heeft aan exterieur, beweging en levenslust nog niets ingeleverd!

Orchard Red Prince komt uit de volle, keur preferente zus van Orchard Boginov. Ook hij heeft zichzelf zeker bewezen op keuringen en in de sport. In 2006 en 2007 werd hij NWR kampioen en in 2012 Nederlands kampioen. Een van zijn bekendste nakomelingen is de goedgekeurde hengst Orchard Wildeman, die na een korte maar zeer succesvolle dekperiode in Nederland, nu op hoog niveau hunterclasses loopt in Amerika. Reeds meerdere zonen van Prince werden goedgekeurd en de laatste 2 jaar op rij werd een nakomeling van Prince verrichtingskampioen. Dit jaar stond Prince te boek als meest voorkomende hengst in de bloedlijnen van de jonge hengsten op de keuring. Prince liep onder verschillende ruiters en amazones tot op internationaal niveau en heeft bij de paarden ZZ-licht gelopen. Op dit moment gaat een nieuwe amazone met Prince van start en we wensen ook deze combinatie een hele fijne tijd en veel succes toe!

Beide hengsten zijn te zien op de

jaarlijkse Hengstenshow van Stal Nieuwmoed, op 4 mei 14.00

Privacy centrum | Copyright by Stal Nieuwmoed