×

nieuws archief

Orchard Boginov en Orchard Red Prince behalen predikaat ELITE!! Maar liefst 2 hengsten van Stal Nieuwmoed kregen onlangs het predikaat Elite toegewezen. De Familie Jurrius kocht beide hengsten als veulen en kregen ze op 3-jarige leeftijd goedgekeurd bij het Welsh Stamboek, sectie NWR. Orchard Boginov heeft op reeds 19-jarige leeftijd uitzonderlijk veel bereikt, zo werd hij maar liefst 5 maal Nederlands Welsh Kampioen. Zijn nakomelingen zijn zeer succesvol; hij heeft meerdere goedgekeurde zonen in binnen- en buitenland en vele nakomelingen lopen op hoog (inter) nationaal niveau. Boginov zelf heeft Internationaal dressuur gelopen en heeft met meerdere amazones hoge scores behaald. Dit jaar behaalde hij met Emma Sloof nog de reservetitel Z2 dressuur van Overijssel. Boginov is een van de belangrijkste stempelhengsten die het Welsh stamboek rijk is. Hij staat ook dit jaar weer ter dekking, hij heeft aan exterieur, beweging en levenslust nog niets ingeleverd! Orchard Red Prince komt uit de volle, keur preferente zus van Orchard Boginov. Ook hij heeft zichzelf zeker bewezen op keuringen en in de sport. In 2006 en 2007 werd hij NWR kampioen en in 2012 Nederlands kampioen. Een van zijn bekendste nakomelingen is de goedgekeurde hengst Orchard Wildeman, die na een korte maar zeer succesvolle dekperiode in Nederland, nu op hoog niveau hunterclasses loopt in Amerika. Reeds meerdere zonen van Prince werden goedgekeurd en de laatste 2 jaar op rij werd een nakomeling van Prince verrichtingskampioen. Dit jaar stond Prince te boek als meest voorkomende hengst in de bloedlijnen van de jonge hengsten op de keuring. Prince liep onder verschillende ruiters en amazones tot op internationaal niveau en heeft bij de paarden ZZ-licht gelopen. Op dit moment gaat een nieuwe amazone met Prince van start en we wensen ook deze combinatie een hele fijne tijd en veel succes toe! Beide hengsten zijn te zien op de jaarlijkse Hengstenshow van Stal Nieuwmoed, op 4 mei 14.00

Zondag 31 maart vond er op manege de Spreng in Laag Soeren de Connemara hengstenkeuring plaats. Voor de combinatie R Groen en E. Koppenol maakten we de 3 jarige hengst Skaersgardens Celitic Knight klaar voor deze keuring, zie foto's rechts. Hij werd goedgekeurd Klasse 1 dekhengst en tevens uitgeroepen tot Dagkampioen! Gefeliciteerd Ria en Eline met jullie knappe hengst. Celtic Knight zal ook te zien zijn op onze hengstenkeuring op 4 mei.

De eerste New Forest Showdag op 30 maart was een succes! Tijdens deze dag verschenen ook de verrichtingshengsten onder het zadel in de baan. Onze jonge hengst Prodise's Fender werd super voorgesteld door Angela ten Elshof. Hij liet zien over zeer veel springkwaliteiten te beschikken en mocht uiteindelijk als 2e opstellen!

Privacy centrum | Copyright by Stal Nieuwmoed